Andra blogginlägget, och snart helg!

Hej alla,
Fredagkväll och även en hästtjej har myst ner sig i soffan.
Idag har hästarnas muskler blivit fria från spänningar med hjälp av laser och djupvågsbehandlingar. Tänk vad viktigt det är med ett bra och fungerande team runt sig! Allt från det självklara med bra utrustning, tränare att hålla sig uppdaterad och ständigt vara på hugget till att lära sig mer. Men minst lika viktigt är en bra hovslagare och en bra veterinär. Blir så ledsen när man hör om hästar som behandlas med kortison till höger och vänster, en hovled här och ett bakknä där, vi måste hitta andra lösningar än att gå in och spruta i leder! Var kommer skadan ifrån och hur kan jag göra för att minska risken för den här skadan i framtiden. Hästar är "idrottsmänniskor" och naturligtvis kan de få överansträngningar vid träning. Vi jobbar ju på att bli bättre, hästarna tränas att bli starkare, kvickare och mer uthålliga. Klart muskelaturen behöver brytas ned för att byggas upp och bli starkare. Men hur många gånger har man inte behandlat det sekundära felet istället för att ta tag i det primära problemet? Tror vi behandlar många hästar helt i "onödan", om man nu får uttrycka sig så.
Vi behöver gå till grunden med var problemen kommer ifrån för att de inte ska återkomma. Ställ dig själv olika frågeställningar.
Hur varierar jag arbetet? Vilken balans rids hästen i och hur bra eller mindre bra är min egen balans? Sitter jag rakt och mitt i sadeln? När var jag själv och kontrollerade kroppen sist?
Fördjupar mig lite i just den sistnämda frågan. För hur duktiga vi än är på att anlita div. duktiga equiterapheuter, massörer, kotknackare osv till våra hästar men handen på hjärtat, när gick du till massören senast? Vi är idrottsmän och kvinnor, våra kroppar utsätts dagligen för slitage. Om din kropp är sned och stel hur tror du det påverkar hästen? Om du har dålig kondition, balans eller kordination, hur påverkar det hästen i arbetet? Det är lika viktigt att se om sig själv som våra fyrbenta vänner, även din hälsa har betydelse för hästen och mer än vi tror!
Sen kommer många fler frågeställningar men nu tror jag varken ni orkar läsa mer eller jag skriva ;)
På återseende! :)