Hej och välkomna till Stall HS

Hej och välkomna alla glada!
Jag tänkte ta er bakom kuliserna hos oss på stall HS. Dela med mig av saker som händer och skriva av mig lite tankar och funderingar. Jag som skriver heter Sandra Simm, 25 år och är en stor del av vårat team här på Stall HS.
Just nu sitter jag i lastbilen påväg hem till stallet efter en otroligt bra och lärorik dag hos Pether Markne på hans gård, Arphus. Tankarna flödar och inspirationen till att träna mer bara bubblar inombords. Träningens tydliga mål var små hjälper, lydnad och att behålla samma galopp och/eller rättvänd galopp som skulle fullföjlas hela linjer med övning på rakt spår. Bestraffa aldrig hästen utan var tydlig, lär och tillrättavisa med små pedagogiska hjälper. Hästen kan omöjligt veta att den exempelvis ska landa i höger galopp men med träning och tydliga små budskap så förstår den. Tänk hur en så relativt "enkel" övning kan bli så svår. Carla fick följa med idag, första träningen för året så lite hemläxa fick vi med oss till nästa vecka. Jag fick frågan efter passet om jag tyckte han var tuff och gått på oss för hårt, men med raka linjer och tydlig beslutsamhet så tycker jag personligen att träningen ger mer. För vi åker ju på träning just därför att bli bättre, glänsa kan man göra på tävlingsbanan sen.
Och på tal om tävlingar så behöver jag avsluta skrivandet för dagen och förbereda för att lära ut för andra hur tävlingar går till och förståss mycket mer, dags för Gröntkort - kurs!